diumenge, 18 d’octubre del 2009

Les tecnologies ajuden a escriure millor.

Pot semblar estrany que un SMS ens ajudi a escriure millor. Xavier Rosell al seu bloc
Competència Tic parla de com Enrique Dans ens explica la nota. Aquest estudi, que ha durat cinc anys, ha fet servir tota mena de SMS, xerrades de xat, correus... per comprovar que ara els nens estan molt acostumats a escriure per diferent tipus de gent, fet que abans no passava .A ixò fa que sàpiguen diferenciar la manera d'escriure per a cada ocasió.
Curiós estudi que fa caure un altre mite en contra de les noves tecnologies.

Fco. Caballero

3 comentaris:

  1. Això és cert, la veritat és que el fet que des de ja fa una anys existeixi el correu, els xats i els telèfons mòbils, fa que els nens desenvolupin la capacitat d'escriure de manera diferent per a cada situació. És evident que la culpa de que els nens no escriguin bé no és de les noves tecnologies. I, des del meu punt de vista, l'únic aspecte negatiu que li trobo és que els nens, joves i inclòs adults, sàpiguen diferenciar i adequar el vocabulari.

    ResponElimina
  2. Si bé és cert que les noves tecnologies aporten certes competències a l'hora d'escriure, també és cert que els xats i els missatges de mòbil estan fent molt mal al llenguatge. Per experiència d'una psicòloga infantil amb la que tinc molt bona relació, puc dir-vos que comencen a donar-se casos de nens i nenes, nois i noies, que realment confonen com s'escriuen les coses. I ja no només pel que fa a abreviatures (que tenen el seu origen en el cost per missatge dels mòbils) sinó perquè s'ha creat a través de blocs, fotologs, twitter, messenger, sms, facebook, twenty, etc. una manera molt particular d'escriure que vol ser més expressiva però que a la vegada és més literal fonèticament (escriuen tal com sona).

    És molt important que des de les escoles s'inculqui que hi ha un llenguatge per a cada context i que ells han d'adaptar-se a la situació. Si no ho fem, les llengües en sortiran realment mal parades...

    ResponElimina
  3. Penso que si aquest estudi ha estat realitzat i ha tingut un bon resultat, m'ho creuré. Perquè jo he sigut una de les persones que sempre pensava que ara amb els xats, sms.. els adolescents escribirien pitjor, escribint als exàmens OK, XK... Però també reconec que es cert que segons a qui es dirigeixen canvien el to, volum, context, entre altres aspectes. Així doncs, canviaré la meva forma de pensar sobre aquest tema.
    Encara que existeixen nens que això no ho saben fer i per tant la seva escriptura és bastant dolenta.

    ResponElimina