dimecres, 21 d’octubre del 2009

Això de l'educació "digital" no queda clar...

El dimecres 14 d'octubre vaig trobar un article força interessant sobre l'Educació digital de la Karma Peiró i vaig fer un petit comentari al meu bloc. Us recomano que li feu una ullada.

Elena

3 comentaris:

  1. A mi em resulta molt estrany que només es compti amb una editorial (DigitalText) com a distribuïdora dels nous llibres digitals. Pel que he anat veient per la Web 2.0, hi ha certes reticències entre el professorat amb aquesta editorial, sobretot perquè els seus continguts es consideren sexistes, retrògrads i poc adequats a les edats dels nens (massa infantils).

    Pel que fa a la despesa, això de què només el 20% de les famílies poden tenir dificultats per assumir-ne els 150€ de cost tampoc ho veig tan clar. Si a aquesta despesa se li suma la dels llibres de text (que encara coexistiran amb els notebooks), els xandalls de l'escola, el menjador, el transport, etc. el total és considerable. Crec que fins que no siguin una eina de treball única (els pares no hagin de pagar també els llibres de text) i fins que estigui provat el seu correcte funcionament a les aules, l'import total hauria d'anar a càrrec de la Generalitat. Més endavant, podria anar a càrrec dels pares.

    Pel que fa al fet d'haver de controlar amb un sistema remot l'ús que en fa la canalla fora de les aules, no seria més fàcil que no se l'enduguessin? Ja hi ha ordinadors a gairebé totes les llars (i sinó a les biblioteques), pel que no veig necessari que els portàtils hagin de "viatjar". No es podrien fer els deures des d'un accés tipus bloc o web, que permetés fer la feina només acreditant-se amb un nom d'usuari?

    ResponElimina
  2. Estic d'acord amb l'Elisa, es una despesa molt gran si a part del notebook i les reparacions d'aquests, a sobre els pares han de comprar llibres.
    Per altra banda trobo que els nens han de tenir cura amb les seves pertenencies,han d'aprendre a respectar el seu material i els pares els hi han de ajudar a que valorin l'esforç que estàn fent ells comprant aquests ordinadors.

    Ana Porcar.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb els dos comentaris.
    Crec que comprar llibres de text a més a més del notebook comporta una despesa econòmica molt gran a més s'han de comptar les reparacions que se li haurien de fer al notebook si el nen no té cura.

    Crec que si se li explica al nen que el notebook és un material molt delicat augmentaria la seva responsabilitat i la cura per les seves coses.
    Mireia Garcia

    ResponElimina