diumenge, 25 d’octubre del 2009

Portàtils a les aules

"Els ordinadors portàtils encara no arriben a cap aula en 8 comunitats autònomes "aquest és el titular del diari el país, on s'explica que cada comunitat autònoma s'està adaptant d'una manera diferent al fet de que els portàtils arribin a les aules.Hi han comunitats que encara no han acceptat el projecte i d'altres com és el cas de d'Aragó on ja tenen tablet PC quasi tos els alumens de 5è i 6è de primària.
Per tal de formar part del programa l'escola ha de complir una sèrie de requisits com són:
Tenir portàtils tant els alumnes com els professors, pissarra digital, i la connexió a internet ha d'arribar en 4 anys a tots els alumnes de de 5è de primaria i 2n d'ESO.
Encara que estigui arribant de forma desigual el projecte ja ha començat a formar als docents en aquesta nova metodologia.

Mireia Garcia

2 comentaris:

  1. La veritat és que em sembla interessant introduir les noves tecnologies a les aules, però em sembla que incloure els ordinadors portàtils pot ser és una mica exagerat, no? Bé, bàsicament perquè són cars i molt delicats, sabran els alumnes tractar-los com cal? I si es trenquen o s'espatllen, qui es farà càrrec?
    No sé, no ho veig gaire clar.

    ResponElimina
  2. Considero que està bé començar a tenir tècnologies a l'aula, ja que cada vegada estem més integrats en aquest món i per tant ens hem d'actualitzar també en l'educació. Però de tot això, em sorgeix una pregunta, ¿no són massa petits?
    Hem de tenir present:
    - el valor d'un portàtil (per nen)
    - la responsabilitat que això comporta
    - l'ús que farem d'aquest material (molt o poc)

    De tot això estaria bé fer-hi una reflexió perquè si a classe ja tenen tots un portàtil per a ells, hem de pensar si a casa tenen ordinador (no portàtil), es conformaran amb el que tenen a casa? i si no tenen ni internet... demanaran internet?
    És un tema delicat però força interessant per expossar-ho com a debat.

    ResponElimina